
דוגמאות למבדקי A/B בסיסיים וחשובים שכדאי לנסות בבית
השוואה בין 2 מודעות במסגרת פרסום בגוגל.
השוואה בין 2 דפי נחיתה.
השוואה בין 2 הצעות.
ועוד אפשרויות מגוונות נוספות…
המטרה היא פשוטה – להשיג יותר מהתקציב הנוכחי כלומר למקסם את התקציב.
אנשים שעושים יותר מבחני השוואה מרוויחים יותר
באחת ההרצאות של Eben Pagan שהוא מהמשווקים ואנשים העסקים החריפים יותר שיצא לי להכיר, הוא הדגיש את זה שקיימת קורלציה בין אנשים שמרוויחים יותר לאלה שעושים יותר מבדקי השוואה.
המסקנה פשוטה: ככל שתבצעו יותר מבחני השוואה תמקסמו את תקציב הפרסום שלכם ותרוויחו יותר.
איך מתחילים?
אם אתם לא מכירים את התחום כלי נהדר לביצוע מבחני השוואה של דפי נחיתה הוא Optimizely. מה שהכלי הזה עושה הוא לאפשר לכם ללא ידע הכרחי בתכנות ליצור וורסיות של דף הנחיתה שלכם. בין היתר תוכלו לבצע את הפעולות הבאות: להעלים אלמנטים מהמסך (למשל להעלים את התפריט), לשנות תמונות, לשנות צבעים ועוד… לבסוף תוכלו להביא גולשים לדף הנחיתה ולראות איזו מהוורסיות שמצאתם עובדת טוב יותר.
כלי נוסף ושימושי הוא פיצ'ר המאפשר לעשות מבדקים במסגרת פרסום בגוגל אדוורדס. הפיצ'ר המובנה הזה נקרא "ניסוי" ומאפשר להשוות בין מודעות שונות וכמובן לאמץ את מסקנות ההשוואה ולרוץ עם המודעה הטובה יותר.
על כמה אנשים כדאי לעשות את המבדק?
התשובה הקצרה והמעט מתחכמת היא כמה שיותר ואם בכל זאת אתם רוצים מספר אז לתנועה של לפחות 500 גולשים אך זה לא חובה, אפשר לעבוד גם עם תנועה קטנה יותר.
כל אחד יכול לעשות מבדקי השוואה?
התשובה היא חד משמעית כן, העניין הוא שברמות הגבוהות זה הופך להיות מעט מורכב ודורש זמן הבנה וגישה. כמו כן במידה ותרצו להוציא את זה החוצה תדעו שבדרך כלל שירותי אופטימיזציה ליחס המרה לא נחשבים לשירות בסיסי והם יקרים יותר משירותי שיווק באינטרנט בסיסיים אחרים.
תמיד יש מה למדוד ומה לשפר
זכרו דבר חשוב תמיד יש מה למדוד וככל שתמדדו יותר תשפרו את הפרסום שלכם. ההמלצה שלי היא לחשוף את המדידה לתנועה של לפחות 500 גולשים אך זה לא חובה, אפשר לעבוד גם עם תנועה קטנה יותר.
- תגיות:
- יחס המרה
- פרסום בגוגל